Antalya’da seralar sel suları ve hortumdan zarar gördü. Mersin’de ise zirai don seralardaki ürünlere zarar verdi.
Antalya’da beş gündür etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava tarım alanlarına da zarar verdi.
Antalya’nın Serik ve Manavgat ilçelerinde, yağışların ardından Köprüçay ve Manavgat ırmakları ile Karpuzçay Deresi’nin taşması sonucu çok sayıda sera ve narenciye bahçelerini su bastı.
Serik ilçesinde taşan dereler çevredeki seraları göle çevirdi. Kadriye ve Eminceler Mahalllesinde kurulu 55 dekarlık çilek serası şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi ile sular altında kaldı. Suyun bir miktar çekilmesine rağmen çiçeklerin halen çamur altında kaldığı görüldü.
Öte yandan Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesinden geçen hortum ise çok sayıda seraya zarar verdi. Seraların üzerinden geçen hortum hem naylonları yırttı hem de sera demirlerini eğdi. Bükülen demirler yağışla birlikte çöktü.
Alanya’da da aşırı yağış nedeniyle sera ve tarım arazileri su altında kalırken, Konyaaltı ilçesinin Hacısekililer Mahallesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle bazı seralarda hasar oluşurken, bazı bahçelerde de meyve ağaçları zarar gördü
Öte yandan, Mersin’de zirai don seralardaki muz, domates, kabak, biber ve salatalığa zarar verdi.
Yüksek kesimlerinde karın, kıyı kesimlerinde ise yağmurun etkili olduğu Mersin’de zirai don yaşandı.
Merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde yoğunlukla sera üretimi yapan çiftçilerin daha yeni yeni ürün almaya başladığı kabak, biber, domates, patlıcan, salatalık gibi sebzeler, yeşillikler ve muz sıfırın altında 6-7 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle zarar gördü.
Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden ekipleri seralarda inceleme yaptı.