Necati Doğru: Akılsız! Mantıksız!

Necati DOĞRU-1Havayı benzin buharı kokusu sardı. 81 şehrin havasında ateşin üzerine dökülen benzinin büyüttüğü yangının ağır, kara, pis dumanı var.
Şiir de yazıyordu.
Şiirinde sevgi öndeydi.
Kürt- Türk ayırmazdı.
Selefi, Sünni, Alevi.
Mezhep gözetmezdi.
O, halktan toplanan vergilerden maaş alıyor ve onun gözünde, gönlünde vatandaş eşitti. Bingöl’de; yakılan, yıkılan, yağmalanan dükkanları, mağazaları, esnaf tezgahlarını geziyordu.
Sinsice geldiler.
Taradılar.
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ağır yaralandı. Yardımcısı Atıf Şahin ve komiser Hüseyin Hatipoğlu öldürüldü.

* * * *

Baba oğul işe gidiyordu.
Babanın sakalı vardı.
Sormadılar kimsin?
“Sen IŞİD’sin” dediler.
Vurdular, öldü.
Oğlunun sakalı yoktu.
Oğlunu da vurdular.
Eşini doğuma yetiştiriyordu.
İşçi, emekçi aileydiler.
Emekçi aileye de saldırdılar.
Eşi çocuğunu düşürdü.
Parkta yalnız geziyordu.
15 yerinden bıçakladılar.
Çıplak bırakıp gittiler.

* * * *

1984’te 30 yıl önce yine Diyarbakır, Van, Mardin, Şırnak, Hakkari, Muş, Bitlis, Batman’ın dağlarında Mehmetçik’i vuruyor, karakol basıyorlardı.
Şimdi şehirlerden başladılar.
Doğuma gideni kurşunluyor.
Parkta gezeni bıçaklıyorlar.
Yardıma koşan polisi öldürüyor.
30 yıl önce; “Türk Jandarması Kürdistan topraklarının işgalcisidir” diye silahlı kalkışma başlatmışlardı; 30 yıl sonra bugün “Türk Ordusu Ortadoğu’ya niçin jandarma olmuyor, gidip Suriye’de Kürtler’i kesen IŞİD’i oradan temizleyip atmıyor” diyerek isyan tazeliyorlar.
Akılsız!
Mantıksız!
İzansız!

* * * *

Kürt anneler!
Kürt babalar!
Kürt halalar!
Lütfen dikkat!
Bugün Kürt babaların, annelerin, kardeşlerin, amcaların, halaların, ağabeylerin “aklına- mantığına-izanına” ihtiyaç var. Kürt babalar, anneler, kardeşler, amcalar, halalar, ağabeylerin; “Türk Ordusu niçin Ortadoğu’nun Jandarması olmuyor?” diye saçma, akılsız, mantıksız, izansız talebiyle şehirleri kana bulayan PKK’lılara sorması gerekir; Türk Ordusu, niçin Ortadoğu’ya Jandarma olsun? Kobani’de PKK’yı desteklemek için Suriye toprağına niçin çıkartma yapsın?
Kürt anneler!
Kürt babalar!
Kürt halalar!
Lütfen sorun:
Türk Ordusu niçin şu anda IŞİD’in işgali altında olan ve Suriye’nin Akdeniz’e açılan sahillerinden başlayıp, Musul’a kadar uzanan bölgede bir “Kürt Koridoru kurulup korunmasına jandarma” dursun? Suriye ve Irak topraklarında “Kürt Koridoru kurulup korununca” Kürt babalara, annelere, kardeşlere, amcalara, halalara, ağabeylere ve bugün Türkleri kurşunlayan PKK’lı gençlere ne faydası olacak? Bu koridorun insanlığa ne hizmeti geçecek?
Kürt anneler!
Kürt babalar!
Kürt halalar!
Lütfen görün.
Bu koridor sadece Irak petrolünü dünyaya satıp büyük kazanç elde edecek ABD, İngiliz, Fransız şirketlerinin soygununa alet olacak. Irak, Suriye ve Türkiye Kürtler’i buna alet oldular diye de eski aşiret ağası yeni Kürt zenginlerine küçük paylar verilecek. Onlar da o payları yine Amerika’ya, İngiltere’ye Fransa’ya kaçırıp yiyecekler. Bu emperyalist yağmacılıktan gerçek Kürt halkına bir damla bile şeref, şan, fazilet, asalet kalmayacak. Kürtler bu pis oyunun niçin aleti olsun ve Türk Ordusu bu aşağılık oyunun jandarmalığına, ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya istiyor diye niçin soyunsun?
HHH
Kürt anneler!
Kürt babalar!
Kürt halalar!
Lütfen sorun:
Kürt’ü öldüren IŞİD’li Arap. Arap Kürt’ü vuruyor peki Kürt niçin Türk’e saldırıyor? Bu durumda Kürt’ü Türk’e kim saldırtıyor?

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.