Necati Doğru: Humeyni’si kim olacak?

Necati DOĞRU-1YAZARLAR-“Ne oldu… Ne oldu… Sarardı benzin soldu” diye Türkü söylenir ya onun gibi “Cesurdu… Cesurdu… Ne oldu da casus” oldu?

Korkusuz kalemdi.

Ölümü göze aldı.

Nice başbakanların, bakanların, polis şeflerinin, milletvekillerinin, büyük patronların, gazete yayın müdürlerinin bile önlerinde hazır ola geçip topuk selamı verdiği darbe yapmış yapmamış generallerin karşısına bavuluyla dikildi.

Çok da zaman geçmedi; sadece 3 yıl öncesinde bavulundan; “generaller darbe yapacaklardı”diyen ve yakalanan el bombaları, toprak altından çıkan lav silahları, avukat yazıhanesinde bulunan CD’ler, kozmik odadan peydahlanma kanıtlar, yüzleri gizlenmiş kod adlı gizli şahitler; hemen hepsi sahte, uyduruk, kurmaca çıkan belgeleri yayınlayan bu gazeteci çok cesur bulunuyordu.

Alkışlanıyor.

Göklere çıkartılıyordu.

Bizim zavallı Gazeteciler Cemiyeti!

O da gaza gelmiş; “Yılın Gazetecilik Ödülünü” bu pusucu gazeteciye vermişti.

* * * * *

Aynı cesur gazeteci!

Bavulu yine açtı.

Bu kez belgeler gerçek.

Gerçek olsa bile bu gazeteciyi “pusucu olmaktan” kurtaramaz çünkü 2004 yılındaki belgeleri bugüne kadar gizlemiş, yayınlamamış, pusu zamanı gelsin diye bekletmiş. Bu kez mağdur ve zalim değişmişti.

Hoca Efendi fişlenmişti.

Hoca Efendi bitirilecekti.

“Bitirelim” diye imza koyanların içinde hem dönemin MGK üyesi generalleri hem de Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çicek de bulunuyordu.

Alın sızlatacak gelişme!

Cesur gazeteci!

Oldu casus gazeteci!

Tekirdağ’da toplu açılış töreninde Başbakan; “yaptığı vatana ihanettir” diyor. MİT ile Emniyet de 3 yıl öncesinde cesur diye alkışladıkları gazeteciyi şimdi “casusluktan yargılanması” için savcılığa şikayet ediyorlar, iyi mi?

* * * * *

Ne oldu, ne oldu?

Benizler niçin soldu?

Cesur diye neredeyse sevginizden, sevincinizden kalbinizi yarıp adamı kalbinize gömecektiniz, şimdi neden casus oldu?

Kimse aptal değil.

Nedeni açık.

Tayyip Erdoğan Milli Görüş İslamcısı: Milli Görüş, Mustafa Kemal’in laiklik, bölünmez bütünlük, tam bağımsızlık ilkeleri üzerine kurduğu Cumhuriyeti, “Türklüğü yok sayan İslam Cumhuriyeti”ne dönüştürmek istiyor. “imam hatip okullarını Harbiye gibi kullanıp” buradan yetişenlerle bu dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefledi.

Hedefine yürüyor.

Hoca Efendi Nurculuk İslamcısı: Nurculuk da Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyeti, “Türklüğü var sayan İslam Cumhuriyeti”ne dönüştürmek istiyor. Hoca Efendi, imam hatipler yerine“Dershaneleri Harbiye gibi kullanıp” buradan yetişenlerle dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefledi.

Hedefine yürüyor.

İslam Cumhuriyeti!

Nerdeyse kuruldu, kurulacak.

Fakat Humeyni’si kim olacak?

Hoca Efendi mi?

Tayyip Beyefendi mi?

Bu onun yüzleşmesi!

Savaş bu!

Dün; “cesur” der.

Bugün; “casus”

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.