Necati Doğru: Kurşun sıkılan…

Kurşun sıkılan! Kurtarıcı yapılan!

Necati DOĞRU-1Asılında bir değil iki paralel vardı. Başlangıçta ikisini de gizliyorlardı. Birinci paralelde araya ganimet girdi.
Ganimet çok tatlı geldi.
İktidarı paylaşamadılar.
Fethullah Gülen‘i iktidar treninin penceresinden aşağı raylara attılar. Üzerinden vagonları geçirip kemiklerini un ufak oluncaya kadar kırıyorlar.
İkinci paralel de gizliydi.
Aralarına IŞİD girdi.
Abdullah Öcalan‘ı da trenden aşağı raylara atacakları şüphesi doğunca son 48 saat içinde Türkiye’nin tamamında; “Her yer Kobani” diyerek isyan tazelendi.
1 günde 18 kişi öldü.
6 şehirde sıkıyönetim.
9 ilçede sokak yasağı.
100 yaralı.

* * * *

Çok net anlatıyorlar.
Öcalan ile Erdoğan.
Davutoğlu ile Karayılan.
Aynı rolü birlikte oynuyorlardı. Rolün ne olduğunu Murat Karayılan, “Türk Devleti Serekaniye’den Kobani’ye koridor açma sözü verdi. Ancak bunu yerine getirmedi” diyerek açıkladı.
Anlayın.
Türk askeri Mehmetçik!
Türkiye’de kurşun atılan.
Suriye’de kurtarıcı yapılan.
Damardan İslamcı IŞİD askerleri, Kürt şehirleri diye ilan edilen Serekaniye ile Kobani arasındaki koridora saldırırsa Türk Ordusu, PKK’ya silah verecek, askeri yardım yağdıracak. Bu oyunu kim yazdıysa; söz böyle kesilmiş: PKK, Türk askerini Türkiye topraklarında kurşunlamasın; Türk askeri de Suriye’de PKK’nın yardımına koşsun.

* * * *

Öcalan da aynı lafı yayıyor:
Kobani düşerse.
Barış süreci biter.
Türkiye’nin Suriye sınırında Suruç’un karşısı Kobani’de bir Kürt Özyönetim
(Kanton İdare) modeli kurulmuş fakat IŞİD buraya saldırıyor. PKK, Kandil’den çıkıp Kobani’ye ulaşamıyor. Peşmerge Erbil’den çıkıp Kobani’ye yardımı yetiştiremiyor. İstiyorlar ki, söz verildiği gibi Türk Ordusu da tankları füzeleri ile Kobani tepelerine dikilmiş IŞİD bayrağını PYD ile bir olup indirsin, IŞİD’i geriletsin.
IŞİD geriletilemiyor.
Kobani düştü düşüyor.
Barış süreci de bitti, bitiyor.
İkinci paralel de çatırdıyor.
Demokratik özerklik.
Kanton yönetim.
Rafa mı kalkıyor?
Büyük rejisör buna ne diyor?
Büyük rejisör; oyun kurucu ve oynatıcı ABD henüz bu konuda renk vermedi.

* * * *

Öcalan soruyor:
Kobani düşmesin diye ne yaptın?
Erdoğan cevaplıyor:
Bizim için IŞİD ile PKK aynı.
Öcalan vicdan yapıyor:
Kürt’ün kalbini Suriye’de kırıyorsan Türkiye’de kazanamazsın.
Erdoğan realiteye çekiyor:
Bu bir şantajdır.
Öcalan uzlaşma arıyor:
IŞİD kanlı çete. PKK müzakereye oturduğun masa arkadaşın. İkisini nasıl bir tutarsın?
Erdoğan, ABD’ye vidalı:
Obama’dan Öcalan’ı bırakıp Ilımlı İslama (Türkiye’de AKP, Mısır’daki ihvan, Suriye’de Özgür Ordu) destek vermesini istiyor.
Anlayın.
İkinci paralel çatladı.
Çatırdıyor.
Öcalan’a giden heyetler kalkabilir. Kürt isyanı genişleyebilir. Büyük rejisör kulak çekebilir. Havadan bomba yetmiyor, Türk askeri karadan girebilir. Oyun kurucu da zaten bunu istiyor.

Taş Yapı taş yapıyor!

Kadıköy’den okurlarım bana haber gönderdiler. Bakanlar, telefon dinlemelerinde Taş Yapı’nın sahibi için “Müslüman çocuktur…” diye birbirlerine referans veriyorlar ya herhalde nefesi keskin. Okuyor, üflüyor; iktidar belediye başkanını da, muhalefet belediye başkanını da taş gibi, put gibi yapıyor. İstanbul’un pırlanta arazisi Maliye Bakanlığı’nındı. Taş Yapı’ya kat karşılığı verildi, İstanbul’un o çirkin gökdelenlerinin en yükseği Kadıköy’de yapıldı. Mahallenin güneşini kesti, rüzgarını kesti, doğasını elinden aldı. Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, “gökdelenin onaylı projeye aykırı yapıldığını” tespit etti. Para cezası verildi. Bir ay içinde yıkılması gerekiyor fakat yıkılmadı. Taş Yapı, taş yapıyor!

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.