Necati Doğru: Sarıgül savcıları sürsün

Necati DOĞRU-1İktidar, bekledi, bekledi, 11 yıl bekledi. Seçime 2.5 ay (75 gün) kala Sarıgül’e operasyon başlattı.

Sarıgül, ne yapsın?

Önünde taze örnek var.

Savcıyı sürsün.

Polisleri görevinden atsın.

Tanıdık savcılar bulsun.

Bildik polisler yerleştirsin.

Müsteşara telefon etsin.

TMSF’yi kendine bağlasın.

Banka alacağı örtülsün.

* * * * *

Şişli Belediye Başkanı Sargül, Türkiye’nin Başbakan’ı Erdoğan’dan gördüğü bu sonuç alıcı modeli uygulasın. Sonra İstanbul halkının karşısına geçip, “Benim ve arkadaşlarımın kursağından 1 kuruş rüşvet, yolsuzluk, banka kredisini buharlaştırma geçmişse ben bu belediyeyi bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim” diye nutuk söyleyip, meydan mitinginde meydan okusun.

Nutuk atma deterjan yapıldı.

Hortumlama teknesine atıldı.

Rüşvet yıkanıyor.

Yolsuzluk keseleniyor.

Oğullar, evlatlar aklanıyor.

* * * * *

Başbakan Erdoğan, siyaset piyasasına; “Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın, bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim” diyen körleştirme ve sersemleştirme modelini kazandırdı.

Dinle Başbakanı.

Körleşsin gözlerin.

Sersemleşsin beynin.

Sanki Başbakan; “Yolsuzluk-rüşvet-çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmaktan” ifadeye çağrılan evladına; “Kalk git oğlum ifadeye… Bizim adaletten, savcıdan, yargıçtan, mahkemeden, muhalefetten, basından korkacak hiçbir defomuz yok” dedi de oğlu da babasını dinledi.

İfade vermeye gitti.

Mahkemede aklandı.

Olması gereken buydu.

Tersi oldu.

Oğlan ifadeye gitmedi.

Soruşturma savcısı atıldı.

* * * * *

Başbakan’ın oğlunun adı, TÜRGEV’in yönetiminde bulunduğundan dolayı son yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karışmıştı. Savcı ifadeye çağırıyordu. Gazetelere yansıyan iddialar vardı: TÜRGEV adlı vakfa 3 milyon TL para aktarılmıştı. Bu parayı iki seferde getiren kuryenin adı bile belliydi. Ali Ağaoğlu adlı işadamı imar ve ruhsat sıkıntılarını çözmek karşılığında Ataşehir’de 20 dönümlük (20 bin metrekare) bir pahalı arsayı bu vakfa bağışlamıştı. Bunun gibi 100 tane iddia var. Başbakan’ın oğlu, kızı, damadı TÜRGEV Vakfı’nın yönetim kurulunda bulunuyorlar. Bunlar bursla okumuş çocuklar. Ne zaman büyük paralar kazandılar, vakfettiler ve TÜRGEV doğdu? TÜRGEV’e bu kadar para ve pahalı şehir arazileri, Fatih Belediyesi kaynakları, iddia edildiği gibi, imar ruhsatı yolsuzluğunu örtmek için mi yapılmaktaydı? Başbakan, mahkemenin bu suçlamaları yargılaması olmadan kendini ve oğlunu suçsuz ilan ediyor.

Herkesi sersem sayma.

Toplumu körleştirme.

Hoş geldin Ege Cansen

Tıp dünyası için genel kabul gören bir tespit şöyledir: Doktorun en büyük hatası ruhu düşünmeden sadece beni (vücudu) tedaviye kalkmasıdır. Bir ekonomi yazarı için en büyük hata, ilişkileri, çelişkileri, davranışları, zıtlıkları, olabilecekleri düşünmeden yazmaktır. Ege Cansen, ekonominin ruhundaki fırtınaları ekonominin benindeki dalgalanmalarla birlikte görerek yazar. Tarafsızdır. Sadece gerçeği yazar. Rakamların kuruluğuna ve ekonominin sadece görünen yanına saplanmaz. Herkesin anlayacağı ve faydalanacağı çok temiz bir Türkçe ile vicdanını, aklını, birikimini de koyarak yazar. Ege Cansen‘in yazılarını ben 30 yılı aşan bir zaman içinde hiç kaçırmadan okurum. Yazılarının sonuna koyduğu; üç kelimelik-dört kelimelik son söz; bin sayfalık bir anlatıma bedeldir. Türkiye’nin yüksek kalibrede ekonomi yazarları var. Bunların içinde en iyisi Ege Cansen’dir.

Bugün SÖZCÜ’de yazmaya başladı.

Hoş geldin Ege Cansen.

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.