Necati Doğru: Ülkemde iyi işler de oluyor!

Necati DOĞRU-1YAZARLAR-Aşkımız, gençliğimiz, yıllarımız mutlu, güzel, harika günlerle dolu geçti. Son yıllarda alçaklığın bile sonsuz sınırlarını aşan dozda kirletilmiş havada boğulmaktayız.
Basit çıkarlar.
Küçük kinler.
Mancınık kurdular.
Taşlıyorlar ruhlarımızı.
Kayalar yağıyor başımıza.
Tarih, onları sınava çekecek.
Bu ülkenin insanı “mancınık kurucularına hesap sorma günlerini demokratik” ortamda mutlaka hazırlayacak.
Bundan adım gibi eminim.
Çeliği öğütecek bir kararlılıkla iyiliklere sarılarak ve toprağın sonsuz sabrını taklit edip dayanarak; üstümüze gelen kara dumanı savuşturma günlerini kucaklayacağız.
Ülkemizde iyi işler de oluyor.
İyi işlere sarılmanın zamanıdır.
* * *
Bana “ülkemizde iyi işler de oluyor” başlığıyla bugün ilk defa köşeyi kendime ayırıp kendim için yazdığım bu yazıyı kaleme kağıda döktüren besteci Fazıl Say’dan gelen “İlk Şarkılar Albümü”, halk müziği sanatçısı Haluk Çetin’den gelen “Çaresi İsyan Olmuştur” derlemesi, müzisyen Ekrem Ataer’den gelen “Ömer Hayyam” yorumları ve 100 yaşına merdiven dayamış, dilerim 100 yıl daha yaşar 96 yaşındaki delikanlı yazar Cahit Kayra’dan gelen “Cumhuriyet Ekonomisinin Öyküsü (Altın Yıllar 1. Cilt. Doğrular Yanlışlar 11. Cilt)”
kitabı oldu.
Bin yaşasın.
Yazarlarımız.
Bestecilerimiz.
Müzisyenlerimiz.
Sanatçılarımız.
İnsanlığın şeref ve haysiyetini mi arıyorsun? Fazıl Say’ın bestelediği ve bütün ailesi müzisyen olan sanatçı Serenad Bağcan’ın ışıltılı sesiyle yorumladığı; İlk Şarkılar Albümü’ne şiirleri alınmış şiir ustalarını dizelerini dinle… Nazım Hikmet, Orhan Veli, Can Yücel, Metin Altıok, Cemal Süreya, Pir Sultan Abdal, Ömer Hayyam ve Muhyiddin Abdal’ın; güzel, sevimli, umutlu, adil ve asil olanı nasıl buluşturduklarını gör. Kendine bir fikirler cenneti mi kurmak istiyorsun? Haluk Çetin’in “Çaresi İsyan Olmuştur” derlemesinde Köroğlu, Dadaloğlu, Pir Sultan, Karacaoğlan, Mahzuni Şerif ve Ataol Behramoğlu’na kulak ver. “İçin temiz olmadıktan sonra hacı hoca olmuşsun kaç para?” diye bağırmak mı istiyorsun? Ekrem Ataer’den Ömer Hayyam’ı dinle.
* * *
İyilikten bakır altınlaşır.
İyilikten dert şifa olur.
İyilikten tortu saflaşır.
İyilikten ölü dirilir.
Ülkemde iyi işler de yapılıyor.
Cahit Kayra‘nın “Cumhuriyet Ekonomisinin Öyküsü- Tarihçi Kitapevi” bugün bu ülkede iyi ve güzel olan neye sahipsek tamamının cumhuriyeti kuranların ve sonra onları izleyenlerin sarıldığı “yoktan var etme enerjisinde” yattığını anlatırken bana bu ülkede iyi işler yapan insanlar hiçbir zaman bitmeyecek duygusu yaşatıyor.
Tank fabrikasında tıraş sabunu!
Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Odası uyarıyor: İstanbul’un tarihi yarımadası silüetini bozan ve başbakanın tıraşlanmadığı için sadece küsme tepkisi verdiği Zeytinburnu’ndaki gökdelenin yıkım kararı göstermelik. Hep yaşadık, hep gördük. Birkaç göstermelik mahkeme kararı, biraz tepki ve sonra yola devam… Şu anda Zeytinburnu’ndaki gökdelenin (16:9 Projesi) hemen yanında yer alan Tank Bakım Fabrikası arsası imara açılıyor. Kente karşı işlenen suçlara bir yenisi eklenmek üzere…

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.