Uğur Dündar: Fenerbahçe, Kurtuluş Savaşı…

Fenerbahçe, Kurtuluş Savaşı Karşıyaka ise Türk Bayrağı demektir!

Ugur-Dündar-2(Değerli kardeşim Yılmaz Özdil’e…)

Ül­ke­nin so­kak­la­rı ca­yır ca­yır ya­nı­yor, 4 va­tan­daş linç edi­li­yor, çe­şit­li kent­ler­de çı­kan olay­lar­da top­lam 24 ki­şi ha­ya­tı­nı kay­be­di­yor. Po­lis ye­ter­siz ka­lın­ca as­ker tank­la­rıy­la so­ka­ğa ini­yor. Muk­te­dir ve ona yağ­cı­lık ya­rı­şın­da­ki adam­la­rı ise, va­tan top­rak­la­rın­da akan ka­nı dur­dur­mak ye­ri­ne, ba­kın ney­le uğ­ra­şı­yor:

* * * *

Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Bas­ket­bol Ku­pa­sı fi­na­lin­de, RTE ve AK­P’­nin pro­tes­to edil­me­me­si için, dün­ya spor ta­ri­hi­nin en sı­kı “yu­ha­lan­ma­ma­” ön­lem­le­ri alı­nı­yor.
Ön­ce­ki ak­şam An­ka­ra­’da, Fe­ner­bah­çe Ül­ker ile Pı­nar Kar­şı­ya­ka ara­sın­da oy­na­nan ve Kar­şı­ya­ka­’nın 77-75 ka­zan­dı­ğı kar­şı­laş­ma­nın ya­pı­la­ca­ğı yer, bu amaç­la uzun sü­re giz­li tu­tu­lu­yor.
“Yu­ha­lan­ma­ma­” ön­lem­le­ri kap­sa­mın­da An­ka­ra­’da­ki Are­na Spor Sa­lo­nu­’nun adı, ne­re­dey­se son an­da açık­la­nı­yor.
Fe­ner­bah­çe ve Kar­şı­ya­ka­lı ta­raf­tar­la­ra, 12.000 se­yir­ci ka­pa­si­te­li kos­ko­ca sa­lon­da, sa­de­ce 2.200 ki­şi­lik yer ay­rı­lı­yor.
İşi sağ­la­ma al­mak ama­cıy­la kol­tuk­la­rın önem­li bö­lü­mü­ne de AKP Genç­lik Kol­la­rı­’nın üye­le­ri yer­leş­ti­ri­li­yor.
Bu ara­da 1.220 po­lis ve 150 özel gü­ven­lik­çi gö­rev ya­pı­yor.
Böy­le­ce “yu­ha­lan­ma­ma ön­lem­le­ri­” ne­re­dey­se se­yir­ci ba­şı­na bir po­lis dü­şe­cek ka­dar abar­tı­lı­yor.
Pro­tes­to kor­ku­su­nu ilik­le­ri­ne ka­dar his­se­den Bas­ket­bol Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Tur­gay De­mi­rel, 8.000 kol­tu­ğa ait bi­let­le­ri blo­ke et­ti­ri­yor. Maç sa­ati­ne da­ki­ka­lar ka­la bun­lar da sa­tı­şa çı­ka­rı­lı­yor ama, kim­se­nin ha­be­ri ol­ma­dı­ğın­dan el­de ka­lı­yor!

* * * *

Ney­se maç saa­ti ge­lip ça­tı­yor.
Ama o da ne?
Her şey, Kar­şı­ya­ka­lı bir ta­raf­ta­rın AKP Genç­lik Kol­la­rı üye­le­ri­nin bu­lun­du­ğu tri­bü­ne doğ­ru, üze­rin­de Mus­ta­fa Ke­mal Ata­tür­k’­ün res­mi­nin bu­lun­du­ğu at­kı­yı ha­va­ya kal­dır­ma­sıy­la baş­lı­yor. Ar­dın­dan se­yir­ci­ler hep bir ağız­dan “AK­P’­li­ler dı­şa­rı­” di­ye ba­ğı­rı­yor. Bu­nun­la da ye­tin­me­yip “Mus­ta­fa Ke­ma­l’­in as­ker­le­ri­yi­z” slo­gan­la­rı­nı atı­yor­lar.
So­nuç­ta Kar­şı­ya­ka­lı ta­raf­tar­lar­la AK­P’­li­ler ara­sın­da kav­ga çı­kı­yor.
Ney­se ki kav­ga Çe­vik Kuv­vet ile An­ka­ra Em­ni­ye­ti Spor Gü­ven­lik Şu­be Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri­nin ara­ya gir­me­siy­le son bu­lu­yor.

* * * *

Sev­gi­li okur­la­rım,
Tür­ki­ye­’nin iç ve dış po­li­ti­ka­sı Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en ber­bat dö­ne­mi­ni ya­şı­yor.
Acz için­de­ki ik­ti­dar, ade­ta ters yum­ruk ye­miş bir bok­sör gi­bi, ne ya­pa­ca­ğı­nı bi­le­me­den var­lı­ğı­nı sür­dür­me­ye ça­lı­şı­yor.
Öy­le­si­ne şaş­kın ki, Fe­ner­bah­çe ve Kar­şı­ya­ka gi­bi ba­ğım­sız­lık ve Cum­hu­ri­ye­t’­le öz­deş­leş­miş iki dev ku­lü­bün ta­raf­ta­rı­nı, AK­P’­nin bin­di­ril­miş kı­ta­la­rı­nı tri­bün­le­re dol­du­ra­rak, se­yir­ci ba­şı­na bir po­lis di­ke­rek sus­tu­ra­bi­le­ce­ği­ni dü­şü­ne­bi­li­yor!
Fe­ner­bah­çe­’nin Ulu­sal Kur­tu­luş Sa­va­şı­’nı, Kar­şı­ya­ka­’nın ise, bu­gün­den iti­ba­ren SÖZ­CÜ­’de bir­lik­te yaz­ma­nın onu­ru­nu ve mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­ya­ca­ğım de­ğer­li kar­de­şim Yıl­maz Öz­di­l’­in de­yi­miy­le “Türk Bay­ra­ğı­”nı tem­sil et­ti­ği­ni bi­le­mi­yor.
Zey­bek oyu­nu dı­şın­da as­la diz çök­me­yen Mus­ta­fa Ke­ma­l’­in As­ker­le­ri­’ni kor­ku­ta­bi­le­ce­ği­ni sa­nı­yor.
Ta­bi­i ki her za­man ol­du­ğu gi­bi, fe­na hal­de ya­nı­lı­yor.

SÖZCÜ

Leave a Reply

Your email address will not be published.